Ingrediente:
- 4 cartofi potriviti
- 1 ou
- 70 gr parmezan ras
- 1 lingura ulei de masline
- 4-5 linguri faina
- sare
- piper
- 1 varf de cutit pudra de usturoi (il puteti omite, daca va deranjeaza)
- mini mozzarella (20 de bucati mi-au trebuit)
- pesmet
Mod de preparare:
Mozzarella o desfaceti si o asezati pe un platou pe servetele de bucatarie, ca sa absoarba lichidul ce il lasa mingiutele de branza.
Spalati cartofii cu tot cu coaja, ii puneti la fiert intr-o oala cu apa.
Ii incercati cu o furculita si cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se raceasca.
Ii decojiti cand sunt reci si ii dati pe razatoarea mare.
Peste ei puneti oul, parmezanul ras, faina, amestecati.
La final incorporati sarea, piperul, pudra de usturoi si uleiul de masline.
Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.
Va ungeti mainile cu putin ulei, rupeti bucati din compozitie.
Aplatizati, asezati in mijloc o biluta de mozzarella, apoi formati o mingiuta.
La fel procedati cu toate.
Puneti pesmet pe o farfurie si le tavaliti una cate una.
Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute maxim.
Trebuie doar sa se coaca usor, doar ca vor mai crapa in timpul coacerii, dar nu este o problema.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si serviti.
Daca va mai raman, le puneti intr-o caserola cu capac.
Le pastrati la rece, iar cand mai mancati, le incalziti putin.
Pofta buna!