Ingrediente:
- 1 bucata peste afumat
- 1 conserva de peste in sos tomat (eu folosesc Pelicanul)
- 1 ceapa verde
- 1 morcov
- 1/2 ardei galben
- 1 ardei kapia
- 200 gr rosii decojite in suc propriu (am folosit de la Sun Food)
- 5 fire marar verde
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 4-5 crengute leustean verde
- sare
- piper
- 500-600 ml bors pentru acrit
- cativa taitei de post
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete.
Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite.
Portionam pestele afumat.
Conserva o rasturanam intr-un bol si scoatem usor oasele de la bucatile de peste.
Patrunjelul, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam.
Intr-o oala punem 4-5 litri de apa, o transferam pe foc.
Adaugam bucatile de peste afumat si legumele taiate.
Acoperim cu un capac, dam focul potrivit, lasam sa fiarba.
Cand pestele este pe jumatate fiert, punem rosiile decojite tocate marunt, conserva de peste, sare si piper dupa gust.
Dam cateva clocote, apoi acrim ciorba dupa gust, dar fierbem borsul inainte.
Punem cativa taitei de post si mai lasam pe foc pana ce acestia sunt fierti.
Cand este gata ciorba, o tragem de pe foc, tocam leusteanul verde si il presaram deasupra.
Acoperim oala pentru 10 minute, apoi servim.
Sa aveti pofta!