Ingrediente:
- 150 gr unt
- 100 gr zahar brun cu melasa (150 gr daca va place mai dulce)
- 2 oua
- 100 ml lapte
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 lingura plina cu condiment pentru turta dulce
- 500-550 gr faina
Pentru glazura:
- 150 gr ciocolata alba
- 5 linguri lapte
- colorant verde, rosu
- diverse decoratiuni
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti untul de la temperatura camerei.
Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon.
Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de zahar.
Incorporati laptele si mixati usor, apoi bicarbonatul de sodiu.
Faina o cerneti.
Incepeti sa o adaugati treptat, puneti si condimentul pentru turta dulce.
Mixati cat puteti, apoi renuntati la mixer si framantati cu mana.
Aluatul trebuie sa fie omogen, nelipicios si usor de lucrat.
Luati jumatate din el, intindeti o foaie cu prea subtire, cu sucitorul.
Decupati turta dulce in diverse forme.
O asezati in tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele.
Procedati astfel pana terminati tot aluatul.
Incingeti cuptorul la 170 de grade.
Bagati turta dulce in cuptorul incins, pentru 10 minute, nu mai mult.
O scoateti dupa acest timp, o lasati sa se raceasca.
Glazura:
Ciocolata alba, rupta bucatele, impreuna cu laptele, o topiti pe baie de aburi amestecand continuu.
Intr-un recipient mic puneti putina ciocolata topita si colorant rosu, iar in alta ciocolata topita si colorant verde. Amestecati bine.
Ungeti fiecare turta dulce cu ciocolata, apoi o decorati dupa plac.
Le asezati inapoi pe hartie de copt si le lasati sa se usuce bine.
Le pastrati in cutii metalice cu capac, la loc rece.
Pofta buna!