luni, 29 septembrie 2014

Catina cu miere

Catina contine o multime de antioxidanti, este o importanta sursa de Omega 7, care este de asemenea, foarte importanta pentru organism. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai multe informatii gasiti pe internet. Oricum cine poate sa o consume sa nu ezita sa o faca, este posibil sa stea departe de medic si in plus, raceala nu se va putea prinde de voi.

Ingrediente:
  • 1,5 kg catina
  • 1 borcan si un sfert miere naturala (borcan de 800 gr)
Mod de preparare:
Catina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs.
Bobitele scurse le trecem prin blender.
Pasta obtinuta o amestecam cu mierea, punem totul intr-un vas, amestecam din cand in cand, apoi dam la rece pana a doua zi.
Daca nu va plac semintele sau sa simtiti bucati de fructe, puteti trece prin sita pasta de catina si siropul rezultat sa il amestecati cu miere.
A doua zi, punem preparatul in borcane si il dam la rece.
In fiecare zi, timp de 10-14 zile, agitam borcanele.
Dupa acest timp catina cu miere este numai buna de consumat.
Sa fiti sanatosi ca asta este cel mai important!