Ingrediente:
Pentru blat:
- 7-8 albusuri de ou
- 7 linguri indulcitor pulbere (Green Sugar)
- 7 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite vanilie
Pentru crema de ness:
- 500 ml lapte
- 5 linguri indulcitor pulbere (Green Sugar)
- 5 linguri amidon
- 100 gr ciocolata neagra cu 50% cacao fara zahar (Green Sugar)
- 2 lingurite ness
- 250 gr mascarpone
- un borcanel mic de visine fara samburi
- nuca de cocos pentru decor
- bomboane colorate fara zahar pentru decor (Green Sugar)
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile reci, le mixati pana devin spuma.
Adaugati indulcitorul, mixati pana se topeste, apoi puneti si zeama de lamaie.
Adaugati faina, praful de copt, vanilia si amestecati cu o paleta, cu miscari lente, pana toate sunt incorporate.
Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat.
O nivelati, introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15 minute.
Cand este gata, scoateti blatul din cuptor si fierbinte, il desprindeti usor de hartie.
Il rulati, il inveliti in folie si il lasati sa se raceasca.
Crema de ness:
Intr-o cratita puneti laptele, indulcitorul, amidonul si amestecati bine, pana acesta din urma este bine dizolvat.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecati continuu cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luati de pe foc cand este gata, adaugati ness-ul, ciocolata si amestcati bine pana sunt incorporate toate.
Acoperiti crema cu folie, o dati la rece.
In crema rece puneti mascarponele si mixati circa 1 minut.
Blatul rece il desfaceti, puneti cam jumatate din crema, o nivelati.
Asezati bucati de visine din loc in loc, apoi rulati bine.
Cu restul de crema imbracati rulada, apoi o presarati cu nuca de cocos.
O dati circa o ora la frigifer, apoi o decorati cu bombonele colorate.
O dati iar la rece 2-3 ore sau chiar peste noapte, apoi o portionati si serviti.