Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 5 albusuri
- 8 linguri zahar brut
- 6 linguri ulei
- 4 linguri cu varf migdale macinate (Sano Vita)
- 2 linguri cu varf karob (sau cacao) (Sano Vita)
- 14 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite vanilie
Pentru umplutura de branza:
- 600 gr branza de vaci
- 3 oua
- 6 linguri zahar brut
- 2 linguri smantana de tara
- 1 lingura cu varf amidon
- 2 lingurite vanilie
- 10-12 caise mai coapte
Mod de preparare:
Blatul:
Eu am avut albusuri la congelator, insa, daca voi nu aveti si nici nu doriti sa separati 5 oua, puteti folosi 8 oua intregi ( 7 daca sunt mai mari) si mai adaugati 2 linguri de zahar in plus.
Ouale le mixati impreuna cu zaharul brut, pana devin spuma.
Adaugati vanilia si uleiul.
Incorporati karobul, migdalele macinate, praful de copt si faina, treptat.
Amestecati bine.
Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma.
La final adaugati si zeama de lamaie, mai mixati putin.
Albusurile spuma, le puneti peste compozitia de mai sus, amestecati cu o paleta de silicon, cu miscari lente.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/38 cm, turnati jumatate din compozitia de blat.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.
In acest timp, pregatiti umplutura:
Caisele spalate si sterse de apa, le taiati in sferturi si aruncati samburii.
Intr-un bol puneti branza cu zaharul brut, smantana si le mixati.
Adaugati ouale, amidonul, vanilia si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa.
Scoateti blatul din cuptor dupa cele 12 minute, puneti branza usor, cu lingura, o nivelati.
Turnati restul de compozitie de blat, iar deasupra asezati caisele, cu distanta intre ele.
Introduceti iar prajitura in cuptor, pentru 40-45 de minute, pana prajitura este bine patrunsa. Faceti testul scobitorii.
Cand este gata, scoateti prajitura din cuptor, o lasati sa se raceasca.
O portionati si serviti!
O puteti pudra cu zahar inainte, daca doriti voi!
Pofta buna!