De mult timp ma bate gandul sa fac acest coconac, dar mereu imi aparea alt desert in cale si ziceam las pe saptamana viitoare.Dar imi imgainam cum mananc din el, ca e super bun, cu nuca, crema de unt si cum zaharul ars se lipeste de degete..Mmmmmm...Cu adevarat delicios si o sa il mai fac pentru ca a iesit cum mi-am dorit...Multumesc pentru reteta Simona!
Ingrediente:
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- 120 ml lapte
- 400 gr faina
- 25 gr drojdie
- coaja rasa de portocala
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 lingurita esenta rom
- 1 praf de sare
- 120 gr unt
- 5 linguri zahar pentru unt
- nuca macinata
- 9 linguri zahar pentru caramelizat
Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam.
Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit.
Untul il mixam cu 5 linguri de zahar pana obtinem o crema.
Laptele il incalzim putin cu cele 3 linguri de zahar, punem drojdia, o amestecam bine si lasam sa se umfle putin.
Intr-un bol punem faina cernuta, coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie, esenta.
Ouale le batem spuma cu sarea si le punem peste faina.
Turnam usor amestecul de lapte cu drojdie si incepem sa framantam.
Framantam pana aluatul devine nelipicios si ingredientele sunt bine incorporate.
Infainam putin masa de lucru, iar cu un sucitor intindem aluatul pana obtinem un dreptunghi de grosimea unui centimetru cu aproximatie.
Cu ajutorul unei palete de silicon intindem crema de unt uniform peste foaie.
Deasupra presaram nuca din abundenta si presam putin cu mainile sa intre nuca si in unt.
Rulam foaia, apoi taiem 6 rulouri de aceeasi dimensiune.
Le asezam in vasul cu caramel si le lasam 1 ora la crescut intr-un loc caldut.
Dupa acest timp dam cratita in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade si il lasam pana este frumos rumenit deasupra, 35 de minute a durat la mine.
Scoatem cozonacul cand este copt si imediat il rasturnam pe un platou pentru a nu se intari caramelul.
Il lasam sa se raceasca, apoi il putem savura.
Pofta buna va doresc!
Sursa de inspiratie
Ooo, ce fain ți-a ieșit!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Alina!
ȘtergereTare bine arata!!!!Pufosenie!!! Pup
RăspundețiȘtergereSa stii ca iese chiar pufos si de bun nu mai zic.Pup!
ȘtergereCe minunatie de cozonac :)!!!! Superb !
RăspundețiȘtergereMaria multumesc mult.Pup!
ȘtergereTi-a iesit mai mult decat perfect cozonacul, bravo Rocsy! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult Angela...Si mie imi place cum a iesit.Pupici!
ȘtergereArata perfect Rocsi , iar gustul clar e si el perfect! Pup fata harnica
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draga mea...Pupicei...
ȘtergereCe minunat arata!!! Ma bucur ca l-ai incercat si ti-a placut! Fur si eu o bucatica, ca arata prea bine :)
RăspundețiȘtergerePupici dulci!
Simona multumesc mult pentru reteta.Nici nu avea cum sa nu imi placa asa bunatate.Pup si te rog sa servesti sa vezi daca iti place ce mi-a iesit ;)
ȘtergereCozonacul acesta imi place maxim!!! Te pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur Cristina mult.Pup!
ȘtergereFoarte frumos si delicios cozonacelul. Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de vizita.Pup!
ȘtergereCe bunatate! SI cat este de frumos, super!! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Paula.Pup!
ȘtergereWow cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine asa rumenit!
RăspundețiȘtergereMultumesx.Adevarul este ca iese chiar frumos si delicios!
ȘtergereFoarte frumos ti-a iesit, felicitari!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Liana!
Ștergereo nebunie cozonacul tau...imi place ca nu trebuie framantat mult...o sa incerc reteta...
RăspundețiȘtergereAsta mi-a placut si mie Naty ca nu trebuie framantat pana nu mai poti.Iese un deliciu, ti-l recomand!
ȘtergereThis is my first time visit at here and i am in fact happy to
RăspundețiȘtergereread all at one place.
My site: best registry cleaner