Ingrediente:
- 3 rosii mari
- 200 gr ficat de pui
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita busuioc
- patrunjel verde
- 1 lingurita rasa marar uscat
- 1 lingura rasa pesmet
Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute.
Spalam ficatul bine si il tinem 5 minute in apa rece, apoi il punem pe o sita la scurs.
Punem o tigaie antiaderenta la infierbantat si rumenim putin ficateii pe ambele parti dar fara ulei.
Tocam ficateii marunt, ii amestecam cu ceapa inabusita, putin patrunjel verde tocat, pesmetul, sare, piper si mararul uscat.
La final curatam usturoiul, il pisam si il punem in compozitia ce ficat amestecand ingredientele bine.
Miezul de rosii il punem in blender cu sare, piper busuioc si il zdrobim.
Il turnam in vasul de la multicooker, punem o canita mica cu apa, bagam aparatul in priza, apasam functia Boil (fierbere), setam 5 minute si dam Start.
Dupa cele 5 minute apasam butonul Keep Warm si deschidem aparatul. Atentie la aburi!
Umplem rosiile cu compozitia de ficatei, le asezam in recipientul aparatului, setam functia Steam (inabusire), un timp de 25 de minute apoi Start.
Dupa cele 25 de minute apasam Keep Warm, apoi functia Bake (coacere) pentru 10 minute.
Cand este gata scoatem aparatul din priza, lasam sa se raceasca putin rosiile, apoi le servim.
Daca nu aveti acest aparat, fierbeti sosul de rosii 5-6 minute pe aragaz, apoi rosiile umplute le puneti in acest sos la cuptor pentru 35-40 de minute, la o temperatura portivita.
Pofta buna!