Ingrediente:
- 500 gr linte rosie
- 3 cartofi potriviti
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 3-4 rosii decojite din conserva
- sare roz de himalaya Biosano
- 1 lingura amestec de legume uscate
- 1 lingura amestec de rosii cu busuioc si usturoi Biosano
- 1 lingurita curcuma
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura plina fulgi de drojdie inactiva Biosano
Mod de preparare:
Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Morcovul decojit il taiati rondele.
Lintea o spalati in 2-3 ape.
Rosiile decojite le taiati cuburi.
Intr-o cratita puneti uleiul de masline.
Adaugati ceapa, morcovul, amestecul de legume uscate, amestecul de rosii cu busuioc si usturoi, curcuma, sare si piper.
Sotati 1-2 minute la foc mic.
Adaugati cartofii, mai sotati 1 minut, apoi turnati 1 litru si 700 ml de apa fierbinte.
Acoperiti cu un capac si cand incepe sa clocoteasca, lasati sa fiarba 5 minute.
Dupa acest timp, adaugati lintea si rosiile.
Amestecati, fierbeti la foc potrivit 10-15 minute, amestecand din cand in cand.
Gustati sa fie fiert morcovul, cartofii si lintea.
Trageti cratita de pe foc, lasati 2 minute sa se racoreasca.
Adaugati fulgii de drojdie, iar cu un mixer vertical pasati.
Trebuie sa obtineti o supa crema foarte fina.
Puneti adauga si smantana vegetala daca doriti. Eu am obtinut consistenta dorita si nu a fost nevoie sa adaug.
Asezati in farfurii, stropiti cu putin ulei de masline, presarati cateva seminte de dovleac si o serviti calda!
Pofta buna!