Ingrediente:
Pentru aluat:
- 400 gr faina
- 260 ml apa calduta
- 7 gr drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita rasa sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutura:
- 1/2 varza murata mica
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- marar uscat
- cimbru uscat
Mod de preparare:
Incepeti cu umplutura daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut.
Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti.
O stoarceti bine de apa, apoi o tocati.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti varza.
Amestecati, apoi o condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, putin cimbru si marar uscat.
Cam jumatate de ora trebuie sa stea pe foc, timp in care mai adaugati putina apa si invartiti in ea din cand in cand.
La final lasati sa scada tot lichidul si o rumeniti usor.
Cand este gata, o dati deoparte si o lasati sa se raceasca.
Aluatul:
Cerneti faina intr-un bol, puneti drojdia, sarea, zaharul, amestecati.
Turnati apa treptat si incepeti sa framantati, pana obtineti un aluat omogen.
La final adaugati si uleiul, mai framantati pana este bine incorporat.
Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca cam o ora la loc cald, ferit de curent.
Ungeti cu putin ulei masa de lucru, rasturnati aluatul dospit si il impartiti in 7 bucati egale.
Aplatizati putin cu mainile fiecare bucata de aluat, puneti o lingura de varza pe mijloc, apoi veniti cu toate marginile peste varza, formand o placintica.
Cu un sucitor le intindeti usor.
Incingeti o tigaie antiaderenta, coaceti placintele rand pe rand, pe ambele parti.
Le scoateti pe un platou, apoi serviti.
Pofta buna!