joi, 6 septembrie 2012

Bruschete



Ingrediente:
  • 1 bagheta pregatita in casa (sau cumparata)
  • 3 rosii de gradina
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper proaspat rasnitat
  • busuioc proaspat (sau uscat)
  • 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Daca va doriti sa pregatiti baghete in casa, aveti reteta aici: Rocsy in bucatarie: Baghete de casa.

Bagheta o taiati felii nu foarte groase, cu un cutit zimtat. Eu am folosit bagheta coapta in casa.
Le stropiti cu putin ulei de masline, apoi le rumeniti fie pe o tigaie pe aragaz, fie intr-o tava la cuptor.
Rosiile le spalati si le taiati cubulete.
Condimentati cu putina sare, piper proaspat rasnitat si o lingura de ulei de masline (sau mai mult, dupa preferinte).
Tocati cate frunze verzi de busuioc, le adaugati peste rosii si amestecati.

Curatati catelul de usturoi, luati feliile de bagheta coapte si le frecati cu usturoi. 
Mai exista si varianta in care puteti adauga usturoiul tocat peste rosii.
Cu lingura luati din amestecul de rosii, asezati pe fiecare felie de bagheta. 
Daca au lasat prea multa zeama rosiile nu este o problema, nu o aruncati, ci o serviti cu putina bagheta, ca este cea mai buna, eu asa zic, mai ales vara, cand rosiile sunt savuroase!
Decorati cu frunza de busuioc si serviti.
Sa aveti pofta!







Pulpe de pui cu ciuperci si legume la cuptor

O combinatie foarte buna si consistenta dupa parerea mea.Imi pare rau ca nu am reusit sa fac niste poze mai frumoase, astazi fiind innourat mai greu cu lumina naturala!

Ingrediente:
  • 3 pulpe de pui
  • 400 gr ciuperci taiate la borcan( sau proaspete)
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml vin rosu
Mod de preparare:
Pulpele de pui le parlim putin pe flacara de puful ce il mai au.
Le spalam bine sub jetul de apa calda.
Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam in 3-4 ape.
Ardeiul kapia il spalam, il curatam de cotor si seminte si il taiem in 6 bucati.
Morcovul il radem de coaja, il spalam si il taiem bucati mari.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem pe jumatate.
Usturoiul il curatam, iar rosia o decojim si o taiem in doua.
Toate legumele le maruntim cu robotul sau cu masina de tocat daca nu detineti un robot.
Ungem un vas yena cu ulei.
Pulpele le condimentam cu sare si piper pe ambele parti.
Le asezam in vas si le presaram cu busuioc.
Asezam ciupercile peste pui, apoi legumele maruntite.
Turnam vinul peste, putina apa si presaram un praf de sare deasupra.
Acoperim vasul cu capacul si il bagam in cuptor.
Dam drumul la foc si lasam sa se pregatesca pulpele la foc potrivit.
Cand este patrunsa carnita, zeama a scazut bine si au prins putina crusta deasupra, scoatem vasul din cuptor.
Lasam sa se racoreasca si sevim.
Sunt o bunatate, va garantez!

Salata de legume cu cartofi

Ingrediente:
  • 7 cartofi
  • 2 castraveti 
  • 1 morcov
  • 1 ardei si 1/2 kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 cana cu masline
  • 150 gr maioneza de post
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
Mod de preparare:
Cartofii si morcovul ii spalam.
Ii punem intr-o cratita, ii acoperim cu apa si ii punem la fiert.
Cand sunt bine patrunse legumele le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca.
Le decojim si le taiem cubulete.
Ardeiul kapia si cel galben il spalam, scoatem cotorul, semintele si il taiem bucati potrivite.
Castravetii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem feliute.
Maslinele le facem feliute.
Toate legumele taiete le punem intr-un bol.
Condimentam cu sare, piper si putin patrunjel uscat.
La urma punem maioneza si amestecam usor sa nu se sfarame cartofii.
Pofta buna!