joi, 6 septembrie 2012

Bruschete

Ingrediente:
  • 1 bagheta
  • 3 rosii de gradina
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat (sau proaspat)
  • 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Bagheta o taiem felii nu foarte groase.
Feliutele le punem la prajit fie pe o tigaie grill, fie intr-o tava in cuptor, pe ambele parti.
Rosiile le spalam si le taiem cubulete.
Condimentam cu putina sare, piper, busuioc uscat si le amestecam.
Curatam catelul de usturoi si il spalam.
Dupa ce am prajit feliile de bagheta, le frecam cu usturoi.
Stropim cate putin ulei de masline pe ele, apoi punem rosiile.
Decoram cu frunzulite de patrunjel verde si servim!

Pulpe de pui cu ciuperci si legume la cuptor

O combinatie foarte buna si consistenta dupa parerea mea.Imi pare rau ca nu am reusit sa fac niste poze mai frumoase, astazi fiind innourat mai greu cu lumina naturala!

Ingrediente:
  • 3 pulpe de pui
  • 400 gr ciuperci taiate la borcan( sau proaspete)
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml vin rosu
Mod de preparare:
Pulpele de pui le parlim putin pe flacara de puful ce il mai au.
Le spalam bine sub jetul de apa calda.
Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam in 3-4 ape.
Ardeiul kapia il spalam, il curatam de cotor si seminte si il taiem in 6 bucati.
Morcovul il radem de coaja, il spalam si il taiem bucati mari.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem pe jumatate.
Usturoiul il curatam, iar rosia o decojim si o taiem in doua.
Toate legumele le maruntim cu robotul sau cu masina de tocat daca nu detineti un robot.
Ungem un vas yena cu ulei.
Pulpele le condimentam cu sare si piper pe ambele parti.
Le asezam in vas si le presaram cu busuioc.
Asezam ciupercile peste pui, apoi legumele maruntite.
Turnam vinul peste, putina apa si presaram un praf de sare deasupra.
Acoperim vasul cu capacul si il bagam in cuptor.
Dam drumul la foc si lasam sa se pregatesca pulpele la foc potrivit.
Cand este patrunsa carnita, zeama a scazut bine si au prins putina crusta deasupra, scoatem vasul din cuptor.
Lasam sa se racoreasca si sevim.
Sunt o bunatate, va garantez!

Salata de legume cu cartofi

Ingrediente:
  • 7 cartofi
  • 2 castraveti 
  • 1 morcov
  • 1 ardei si 1/2 kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 cana cu masline
  • 150 gr maioneza de post
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
Mod de preparare:
Cartofii si morcovul ii spalam.
Ii punem intr-o cratita, ii acoperim cu apa si ii punem la fiert.
Cand sunt bine patrunse legumele le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca.
Le decojim si le taiem cubulete.
Ardeiul kapia si cel galben il spalam, scoatem cotorul, semintele si il taiem bucati potrivite.
Castravetii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem feliute.
Maslinele le facem feliute.
Toate legumele taiete le punem intr-un bol.
Condimentam cu sare, piper si putin patrunjel uscat.
La urma punem maioneza si amestecam usor sa nu se sfarame cartofii.
Pofta buna!