- 1 bagheta pregatita in casa (sau cumparata)
- 3 rosii de gradina
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper proaspat rasnitat
- busuioc proaspat (sau uscat)
- 2-3 linguri ulei de masline
Daca va doriti sa pregatiti baghete in casa, aveti reteta aici: Rocsy in bucatarie: Baghete de casa.
Bagheta o taiati felii nu foarte groase, cu un cutit zimtat. Eu am folosit bagheta coapta in casa.
Le stropiti cu putin ulei de masline, apoi le rumeniti fie pe o tigaie pe aragaz, fie intr-o tava la cuptor.
Rosiile le spalati si le taiati cubulete.
Condimentati cu putina sare, piper proaspat rasnitat si o lingura de ulei de masline (sau mai mult, dupa preferinte).
Rosiile le spalati si le taiati cubulete.
Condimentati cu putina sare, piper proaspat rasnitat si o lingura de ulei de masline (sau mai mult, dupa preferinte).
Tocati cate frunze verzi de busuioc, le adaugati peste rosii si amestecati.
Curatati catelul de usturoi, luati feliile de bagheta coapte si le frecati cu usturoi.
Mai exista si varianta in care puteti adauga usturoiul tocat peste rosii.
Cu lingura luati din amestecul de rosii, asezati pe fiecare felie de bagheta.
Cu lingura luati din amestecul de rosii, asezati pe fiecare felie de bagheta.
Daca au lasat prea multa zeama rosiile nu este o problema, nu o aruncati, ci o serviti cu putina bagheta, ca este cea mai buna, eu asa zic, mai ales vara, cand rosiile sunt savuroase!
Decorati cu frunza de busuioc si serviti.
Decorati cu frunza de busuioc si serviti.
Sa aveti pofta!