duminică, 1 septembrie 2019

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express

Eram in pana de idei zilele acestea, nu mai stiam ce sa mai gatesc pentru ai mei. Parca pregatisem de toate, parca ne-am saturat de toate mancarurile. Si cum treceam eu pe langa un magazin cu carne de pui, am vazut pipote si pe loc mi-a venit ideea sa gatesc o mancare de pipote. Si cum este destul de cald afara, am apelat la ajutorul meu favorit Multicooker-ul Crock-Pot Express. Am pus ingredientele acolo, am sotat putin, am apasat imediat pe buton si mancarea s-a pregatit singura. Nu-i asa ca sunt zile cand avem nevoie ca mancarea sa se faca mai repede? Eu una am astfel de zile si acest aparat este foarte util.

Ingrediente:
  • 1 kg pipote
  • 8 cepe verzi
  • 3 ardei kapia
  • 4 fire usturoi verde (sau 3 catei daca nu aveti verde)
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingurita ierburi de gradina
  • 2 linguri ulei de rapita (sau de floarea soarelui)
Mod de preparare:
Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine.
Ceapa verde spalata, o taiati rondele.
Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi.
Usturoiul verde il tocati marunt.
Conectati aparatul la o sursa de curent.
Apasati functia Brown/Saute, butonul Start/Stop si un timp de 5 minute.
Puneti uleiul, adaugati pipotele bine scurse.
Le sotati 2 minute, apoi adaugati ceapa si mai lasati 1 minut, amestecand bine.
Acum puneti sucul de rosii, ardeii si usturoiul verde.
Amestecati apoi presarati condimentele: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburile de gradina si cimbrisor uscat.
Invartiti in oala. Nu este nevoie sa puneti lichid, pentru ca o sa lase suficient legume, in plus, nici aburul nu se evapora pentru ca este un aparat cu gatire sub presiune.
Dupa ce s-a terminat timpul de sotare, puneti capacul si aveti grija sa fie blocata supapa de abur.
Apasati functia Poultry, presiune High, un timp de 30 de minute si butonul Start/Stop.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoateti aparatul din priza, lasati 5 minute la odihnit.
Cu ajutorul unei palete, deschideti supapa de aburi si lasati sa se elibereze in totalitate.
Dupa ce aburul s-a eliberat, puteti deschide capacul.
Serviti mancarea calda cu mamaliga, sau paine proaspata de casa, sau de ce nu, cu un piure cremos de cartofi.
Sa aveti pofta!