Ingrediente:
- 1 kg pipote
- 8 cepe verzi
- 3 ardei kapia
- 4 fire usturoi verde (sau 3 catei daca nu aveti verde)
- 1 canita suc de rosii de casa
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbrisor uscat
- 1 lingurita ierburi de gradina
- 2 linguri ulei de rapita (sau de floarea soarelui)
Mod de preparare:
Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine.
Ceapa verde spalata, o taiati rondele.
Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi.
Usturoiul verde il tocati marunt.
Conectati aparatul la o sursa de curent.
Apasati functia Brown/Saute, butonul Start/Stop si un timp de 5 minute.
Puneti uleiul, adaugati pipotele bine scurse.
Le sotati 2 minute, apoi adaugati ceapa si mai lasati 1 minut, amestecand bine.
Acum puneti sucul de rosii, ardeii si usturoiul verde.
Amestecati apoi presarati condimentele: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburile de gradina si cimbrisor uscat.
Invartiti in oala. Nu este nevoie sa puneti lichid, pentru ca o sa lase suficient legume, in plus, nici aburul nu se evapora pentru ca este un aparat cu gatire sub presiune.
Dupa ce s-a terminat timpul de sotare, puneti capacul si aveti grija sa fie blocata supapa de abur.
Apasati functia Poultry, presiune High, un timp de 30 de minute si butonul Start/Stop.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoateti aparatul din priza, lasati 5 minute la odihnit.
Cu ajutorul unei palete, deschideti supapa de aburi si lasati sa se elibereze in totalitate.
Dupa ce aburul s-a eliberat, puteti deschide capacul.
Serviti mancarea calda cu mamaliga, sau paine proaspata de casa, sau de ce nu, cu un piure cremos de cartofi.
Sa aveti pofta!