Ingrediente:
Pentru aluat:
- 80 gr unt rece
- 150 gr faina
- 2 linguri apa rece
- 1 lingurita rasa praf de copt
- un praf de sare
- 2 dovlecei (cam 600-700 gr au ambii)
- 250 gr ricotta
- 150 gr mozzarella
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde
- marar verde
- sare
- piper
Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece.
Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa spre usor legata.
Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat.
Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii stoarcem intre maini de zeama.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem dovleceii si ii lasam 5-7 minute pe foc, pana nu mai au deloc lichid.
Ii dam deoparte si ii lasam 10 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol punem ricotta, dovleceii si ii amestecam.
Mozzarella o taiem cubulete mici, o amestecam in compozitia de mai sus.
Presaram sare si piper, apoi adaugam patrunjel si marar verde tocate marunt.
La final incorporam oul batut spuma.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie potrivit de subtire si dreptunghiulara, o asezam in tava.
Tapetam bine si peretii tavii.
Turnam umplutura, o nivelam si taiem surplusul de aluat.
Introducem tarta in cuptorul incins, cam la 170 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra dar este bine coapta. Cam 50-60 de minute dureaza pana este bine facuta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca, apoi putem servi fie calda, fie rece.
Sa aveti pofta!