Ingrediente:
Pentru negresa:
- 1/2 cana apa minerala (cana de 250 ml)
- 1/2 cana zahar
- 6 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 lingura si 1/2 cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta de rom
Crema:
- 300 ml lapte de soia cu cacao
- 3 linguri amidon
- 3 linguri zahar
- 125 gr margarina la pachet
- 3 linguri zahar pudra
- 1 plic de ness
- 1/2 cana nuca macinata
- 1 canita cafea preparata pentru insiropat
Mod de preparare:
Negresa:
Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul.
Cernem faina, cacao, le incorporam treptat.
La final adaugam praful de copt, esenta de rom.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) si turnam compozitia.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Daca este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita amestecam laptele de soia, cu amidonul si cele 3 linguri de zahar.
Amestecam bine pana se dizolva tot amidonul, punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata o dam deoparte pentru a se raci, dar o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra.
Margarina (de la temperatura camerei) o mixam impreuna cu ness-ul si zaharul pudra.
Adaugam crema fiarta si racita, mai mixam cateva secunde.
Desprindem hartia de copt de pe negresa, punem blatul inapoi in tava si il insiropam cu cafea.
Punem crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca macinata.
O dam la rece 2-3 ore, apoi servim.
Sa aveti pofta!