Ingrediente:
- 1 cana apa minerala
- 1 cana lapte de soia
- 3/4 cana cu ulei
- 2 cani zahar
- 3 cani faina
- 1 plic si jumatate praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita rasa de anason macinat
- 3 linguri cacao
- coaja rasa de portocala
- cativa miezi de nuca
Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin.
Turnam apa minerala, laptele de soia si mixam la viteza mica pana ce zaharul se topeste.
Incorporam faina treptat, pe care o cernem mai intai.
Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala si anasonul.
La final punem cacaoa si mixam bine.
Ungem doua tavi cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitie in ambele tavi in mod egal.
Rupem cativa miezi de nuca si ii presaram deasupra.
Introducem tavile in cuptorul incins si primele 5 minute dam focul cuptorului mai tare.
Reglam apoi o temperatura potrivita si le mai lasam la copt cam 35 de minute.
Cand sunt gata, scoatem checurile, le lasam sa se raceasca apoi servim.
Este foarte foarte pufos.
Sursa de inspiratie Multumesc Laura pentru reteta!