Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi noi mai micuti
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 cutie rosii decojite cuburi
- oregano uscat
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja.
Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute.
In acest timp pregatiti sosul.
Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il maruntiti si pe el.
Intr-o tigaie, pusa pe foc, turnati uleiul, adaugati ceapa si usturoiul.
Le sotati 1 minut, apoi adaugati o canita cu apa.
Lasati la foc potrivit sa scada.
Cand a scazut lichidul, dati drumul rosiile cuburi.
Condimentati cu sare, piper si oregano.
Lasati sa clocoteasca 2-3 minute, apoi dati sosul deoparte.
Cartofii fierti si scursi de apa, ii rasturnati intr-o tava.
Puneti sos peste ei, cu lingura.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 200 grade, pentru 20 de minute, la funcita grill. Daca nu aveti functia grill, nu este o problema.
Ii scoateti dupa acest timp.
Presarati patrunjel verde tocat peste si ii serviti.
Pofta buna!