Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau zahar)
- 3 linguri ulei
- 50 ml lichior amaretto
- 100 gr migdale macinate
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 1 lingurita plina praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema de lamaie:
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 5 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
- 3 linguri amidon
- 200 gr crema de branza hochland (sau alta marca, mascarpone)
- zeama de la o lamaie
- coaja rasa de la o lamaie mare
Pentru decor:
- 40 gr ciocolata neagra cu indulcitor
- 3 linguri lapte
- decoratiuni
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol.
Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea.
Incorporati galbenusurile unul cate unul.
Adaugati amaretto, uleiul si esenta de vanilie, mixati usor.
Puneti migdalele macinate cu praful de copt, amestecati usor cu ajutorul unei palete.
Cerneti faina cu cacaoa, le incorporati la final, tot cu paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm.
Turnati compozitia, o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade pentru 14-15 minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.
Il taiati in doua pe latime, sa fie egale cele doua bucati.
Crema de lamaie:
Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul, apoi turnati laptele.
Adaugati si amidonul, invartiti cu telul pana se dizolva.
Transferati cratita pe foc, focul sa fie dat la mic, amestecati continuu cu telul pana crema se ingroasa.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie alimentara si o lasati sa se raceasca.
Cand crema s-a racit, o mixati usor, apoi adaugati crema de branza si mixati pana devine omogena.
La final incorporati zeama si coaja rasa de lamaie.
Asezati pe un platou prima bucata de blat. Daca aveti un inel detasabil dreptunghiular, il atasati in jurul blatului.
Puneti jumatate din crema si o nivelati, blat si restul de crema.
O nivelati si dati prajitura la rece. O lasati 3-4 ore sau peste noapte.
Scoateti prajitura de la rece si o portionati.
Topiti pe baie de aburi ciocolata cu laptele.
O puneti intr-un pos cu varf subtire, glazurati fiecare prajitura si presarati decoratiuni!
Sa aveti pofta!