vineri, 29 iulie 2022

Prajitura cheesecake cu nectarine si zmeura

 
Ador aceste deserturi cu crema si fructe, cat mai multe fructe daca se poate! De ce am denumit-o asa? Pentru ca crema este ca la un cheesecake, doar ca il loc de baza de biscuiti, am copt un blat. Foarte faina a iesit, deloc grea, desi crema contine crema de branza, dar fructele si iaurtul balaseaza totul atat de bine, ca mai mananci si a doua felie. Nu ma credeti? Incercati prajitura si o sa vedeti si voi ca nu va mint!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
  • 5 linguri ulei
  • 150 gr iaurt
  • 7-8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura vanilie
Pentru crema cheesecake:
  • 500 gr crema de branza de tip philadelphia 
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 5 linguri indulcitor pudra cu vanilie (sau 5 linguri zahar pudra)
  • coaja rasa de la 1 lime
  • 3 foi de gelatina
  • 2 nectarine
  • 1 mana buna de zmeura proaspata
  • 100 gr ciocolata alba cu indulcitor (sau cu zahar)
  • 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma.
Intr-un bol puneti galbenusurile cu iaurtul si uleiul, le amestecati bine.
Incorporati amestecul de galbenusuri peste bezea, mixati usor.
Adaugati vanilia.
Puneti faina cernuta, treptat, invartiti usor cu o paleta.
Tapetati cu ulei si faina o tava rotunda de 23 cm.
Turnati compozitia de blat, o introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Scoateti blatul cand este gata, il lasati sa se raceasca.
Crema cheesecake:
Foile de gelatina le puneti in apa rece la hidratat, pentru 10 minute.
Nectarinele le taiati cubulete mici.
Intr-un bol mixati crema de branza, adaugati iaurtul, indulcitorul pudra si le mixati bine.
Adaugati coaja rasa de lime.
Foile de gelatina le scurgeti de apa, le topiti pe baie de aburi.
Le incorporati in crema de mai sus, mixand foarte bine.
Asezati blatul rece pe un platou si un inel detasabil in jurul sau.
Puneti 2-3 linguri de crema, o nivelati, presarati bucatele de nectarine.
Veniti iar cu 3-4 linguri de crema, asezati zmeura din loc in loc.
La final puneti restul de crema si o nivelati.
Ciocolata alba o rupeti bucatele, o puneti la topit pe baie de aburi cu laptele.
Cand s-a topit complet, o luati de pe foc, o lasati 2-3 minute sa se tempereze.
O turnati peste prajitura si va ajutati de o paleta ca sa o intindeti spre margine.
Dati prajitura la rece peste noapte.
A doua zi, indepartati inelul detasabil.
Decorati cu zmeura, frunze de menta si cateva decoratiuni dupa plac.
Pofta buna!