Ingrediente:
- 800 gr cartofi noi micuti (sau altfel de cartofi, cand nu este sezonul celor noi)
- sare
- piper
- pudra de usturoi
- ulei de masline
- 300 gr iaurt grecesc
- 1 lingura plina cu crema de branza
- 2 linguri parmezan
- 2 linguri de sos cheddar
- 1 castravete
- 1 ardei kapia potrivit
- patrunjel verde
- marar verde
Mod de preparare:
Cartofii curatati, ii puneti la fiert in apa cu sare.
Cand sunt patrunsi, ii scurgeti de apa.
Ii asezati intr-o tava, pe hartie de copt si cu dosul unui pahar ii zdrobiti usor.
Presarati peste ei sare, piper, pudra de usturoi si ii stropiti cu putin ulei de masline.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 210 grade, pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc.
Castravetele verde il decojiti, il taiati in sferturi pe lung, apoi il feliati.
Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, il taiati cubulete.
Tocati putin patrunjel si marar verde.
Intr-un bol amestecati iaurtul cu crema de branza, sosul cheddar si parmezanul.
Adaugati castravetele, ardeiul kapia si verdeata.
La final dati gust cu sare si piper.
Daca doriti, puteti adauga si niste ceapa sau usturoi.
Dupa ce cartofii s-au rumenit, ii scoateti din cuptor.
Ii taiati bucati mai mari, ii adaugati peste sosul pregatit mai sus.
Amestecati usor.
Serviti salata calda sau rece!
Pofta buna!