Ingrediente:
- 3 pesti macrou
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1/2 ardei kapia
- 1 rosie mare
- 4 crengute marar verde
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingurita busuioc uscat
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 cana de apa
- 2 linguri otet
- felii de lamaie
Mod de preparare:
Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior.
Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele.
Rosia o spalam, o facem felii, ardeiul kapia il taiem fasii. Usturoiul il curatam si il facem feliute.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Punem ceapa, morcovul, pestii, apoi feliute de usturoi atat in tava cat si in interiorul pestilor.
Venim deasupra cu feliile de rosii si ardei kapia.
Intr-un bol amestecam pasta de tomate, sare, piper, busuiocul, otetul si apa. Tot acest amestec il turnam in tava, apoi punem crengutele de marar.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins, temperatura fiind potrivita.
Dupa 40-50 de minute, dam deoparte staniolul si mai lasam pestele cam 10 minute in cuptor.
Cand este gata, il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca.
Servim cu felii de lamaie...Pofta buna!