Ingrediente:
- 750 gr branza de vaci
- 3 oua
- 170 gr zahar
- 3 lingura smantana
- 1 lingura faina alba
- coaja rasa de la o lamaie
- 3 lingurite vanilie
- 100 gr stafide
- 3-4 jumatati de piersica din compot
- 12 foi de placinta decongelate
- ulei pentru uns foile
- 1 ou pentru uns
- zahar pudra
Mod de preparare:
Branza cu ouale si zaharul le puneti intr-un bol, le mixati bine.
Adaugati smantana, faina, vanilia si mai mixati 1 minut.
Piersicile scurse de sirop le taiati cubulete.
Le adaugati in branza, puneti si stafidele, coaja rasa de lamaie, amestecati cu o paleta.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Faceti fiecare strudel din 4 foi.
Asezati prima foaie pe masa de lucru, o ungeti cu putin ulei, iar foaie, iar o ungeti cu ulei, foaie, ungeti cu ulei si iar foaie.
Puneti branza din primul bol, pe margine, pe latimea foilor.
Incepeti si rulati strans, iar la final bagati marginile de pe lateral in interior.
Procedati la fel si cu celelalte doua strudele.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bateti oul spuma si le ungeti cu ajutorul unui penson.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi le pudrati cu zahar.
Serviti daca va este pofta, atunci fierbinte!
Cand sunt putin caldute, le inveliti cu folie alimentara sa nu se intareasca.
Sa aveti pofta!