Ingrediente:
- 1 varza verde
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei kapia
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 3 linguri ulei
- 250 gr rosii in suc propriu
- 1 lingura pasta de tomate
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il taiem rondele.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam legumele pregatite mai sus si le inabusim 2-3 minute.
Turnam 1 cana si 1/2 cu apa si lasam la foc potrivit.
Spalam varza, o tocam si cand apa din oala incepe sa clocoteasca o adaugam si pe aceasta.
Condimentam cu sare, piper, boia de ardei, cimbru, acoperim cu un capac, lasam sa scada la foc potrivit.
Daca scade zeama prea mult si varza nu este bine facuta mai turnati niste apa clocotita.
Rosiile le trecem prin blender, iar mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Amestecam din cand in cand, gustam putin si cand este aproape gata punem rosiile pasate, pasta de tomate si amestecam bine.
Mai lasam circa 5 minute pe foc, tragem oala de pe foc si presaram mararul tocat.
Invartim putin, mai lasam 5-10 minute acoperita oala ca sa ia din aroma mararului apoi este gata pentru servit.
Pofta buna!