luni, 5 iulie 2021

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval

 
Cand vad asa sandwich-uri grozave eu nu ma pot abtine si parca le-as pregati zi de zi! Ne plac mult, asta este sigur si cand avem chef dimineata de un rasfat mai altfel, pregatesc ceva in genul acesta. Pe aceastea le-am vazut la Merisor intr-o buna zi si am zis ca in curand vor fi pe masa mea! Sunt grozave si calde si reci, de luat la pachet sau sa mergeti la un picnic cu ele. Daca le veti lasa putin la racorit, le veti taia perfect, eu le-am taiat fierbinti si se vede asta! 

Ingrediente:

  • 12 felii de paine (de preferat toast, eu am folosit normala)
  • 12 felii muschi file de porc
  • 2 castraveti murati
  • 1 ardei kapia
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 250 gr cascaval
  • 100 gr mozzarella
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana de tara
  • sare
  • piper
  • oregano uscat 
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Castravetii murati ii taiati feliute.
Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete.
Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare, le amestecati.
Puneti hartie de copt intr-o tava.
Asezati 6 felii de paine.
Presarati putina branza rasa peste ele.
Asezati cate doua felii de muschi pe fiecare, presarati iar putina branza. 
Pastrati branza si pentru a pune deasupra.
Puneti feliute de castraveti murati, cuburi de ardei si boabe de porumb.
Veniti deasupra cu celelalte felii de paine.
Ouale le bateti spuma.
Adaugati smantana, presarati sare, piper si oregano uscat si amestecati bine.
Turnati acest amestec peste toate sandwich-urile, apoi presarati branza rasa.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, 20-25 de minute, pana sunt usor rumenite.
Le scoateti din cuptor, le asezati pe farfurii.
Deasupra presarati patrunjel verde tocat si serviti.
Pofta buna! 
PS: Puteti face un amestec din mai multe oua cu smantana, daca doriti sa le acoperiti in totalitate, dar pentru noi atat a fost suficient!