luni, 29 iunie 2015

Spaghete carbonara


Ingrediente:
  • 100 gr bacon
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri cu varf smantana groasa de tara
  • 120 gr spaghete
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr cascaval ( sau 2-3 linguri parmezan ras)
Mod de preparare:
Intr-un vas punem niste apa, sare si uleiul de masline.
O transferam pe foc si cand da in clocot, punem spaghetele.
Le fierbem 8-10 minute, apoi le rasturnam intr-o sita si le lasam la scurs.
Baconul il taiem fasii lunguiete, curatam usturoiul si il taiem pe jumatate.
Incingem o tigaie, punem bucatile de bacon si usturoiul.
Lasam sa se rumeneasca putin, scoatem usturoiul.
Galbenusurile le batem bine cu smantana.
Dam focul mic, turnam acest amestec in tigaie.
Dam gust cu sare, piper si amestecam bine. 
Reglam focul spre potrivit, amestecam continuu si lasam pe foc circa 1 minut.
Rasturnam pastele peste sos, le invartim si tragem tigaia de pe foc.

Dam cascavalul pe razatoarea mica, il presaram peste paste.
Se servesc calde.