Ingrediente:
- 300 gr ghebe la borcan in sare
- 1 borcan mic ciuperci taiate
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 150 gr rosii decojite in suc de rosii (eu am folosit de la Sun Food)
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1/2 cana cu apa
Mod de preparare:
Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le mai taiem putin.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile decojite le facem cubulete.
In vasul aparatului punem uleiul, ceapa si morcovul, le amestecam.
Adaugam ghebele, ciupercile si rosiile tocate.
Presaram sare, piper, boiaua iute, invartim totul si turnam apa.
Conectam aparatul la curent, il acoperim cu capacul, selectam modul High si un timp de 3 ore si 30 de minute.
Il lasam sa isi faca treaba singur, iar in ultima jumatate de ora, incorporam pasta de tomate si usturoiul curatat si pisat.
Cand este gata, deconectam Crock Pot-ul de la curent.
Lasam sa se racoreasca putin tocanita, apoi o servim fie simpla, cu un piure, cu mamaliguta si ce mai doriti.
Pofta buna!