vineri, 18 martie 2016

Tocanita cu ghebe si ciuperci

Zilele acestea, imi folosesc prietenul Crock Pot la maxim. Asa cum am zis la fiecare reteta, daca nu aveti acest aparat, pregatiti orice preparat pe aragaz sau la cuptor, in functie de reteta. Aceasta tocanita o puteti pregatiti foarte bine pe aragaz, iar la final bagati tocanita putin la cuptor sa prinda o usoara crusta.

Ingrediente:
  • 300 gr ghebe la borcan in sare
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 gr rosii decojite in suc de rosii (eu am folosit de la Sun Food)
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana cu apa
Mod de preparare:
Ghebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt.
Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le mai taiem putin.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile decojite le facem cubulete.
In vasul aparatului punem uleiul, ceapa si morcovul, le amestecam.
Adaugam ghebele, ciupercile si rosiile tocate.

Presaram sare, piper, boiaua iute, invartim totul si turnam apa.
Conectam aparatul la curent, il acoperim cu capacul, selectam modul High si un timp de 3 ore si 30 de minute.

Il lasam sa isi faca treaba singur, iar in ultima jumatate de ora, incorporam pasta de tomate si usturoiul curatat si pisat.
Cand este gata, deconectam Crock Pot-ul de la curent.

Lasam sa se racoreasca putin tocanita, apoi o servim fie simpla, cu un piure, cu mamaliguta si ce mai doriti.
Pofta buna!