Ingrediente:
- 4 oua
- 180 gr zahar
- 70 ml ulei
- 250 gr lapte batut
- 5 linguri sirop de zmeura (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
- 330 gr faina
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
- afine (eu am folosit congelate)
- nutella
Ouale le mixati spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare.
Incorporati uleiul, apoi laptele batut si siropul de zmeura.
Faina o cerneti, o adaugati treptat.
Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati in compozitia de mai sus.
La final puneti coaja rasa de lamaie si vanilia.
Intr-o tava de briose, puneti hartiute, apoi le umpleti pe 3/4 cu compozitie de briose.
Presarati boabe de afine, iar in mijloc puneti o lingurita de nutella.
Introduceti briosele in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute maxim.
Cand sunt coapte, faceti testul cu scobitoarea, le scoateti din cuptor si le lasati putin sa se racoreasca, apoi pot fi servite.
Sunt grozave atat simple, cat si nsotite de o cafea, un ceai, o cana de lapte.
Sa aveti pofta!