Ingrediente:
- 120 gr ciocolata neagra
- 100 gr unt
- 2 galbenusuri
- 4 albusuri
- 7 linguri lapte
- 200 gr faina
- 80 gr zahar pudra
- 2 lingurite de praf de ness
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurite vanilie
Intr-un bol de inox punem ciocolata rupta bucatele si untul.
Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ce, cele doua sunt topite si bine incorporare.
Luam bolul de pe foc.
Incorporam galbenusurile, apoi laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de mai sus, apoi punem ness-ul si vanilia.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi incorporam treptat zaharul pudra.
Albusurile spuma le adaugam in compopizita de ciocolata, le amestecam usor cu ajutorul unei palete.
In forme de briose punem compozitie cu ajutorul unei lingure. Nu le umplem mai mult de 3/4.
Introducem briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racesca.
Merg de minune langa o cafea/ceai/lapte sau ce va mai place si mai ales sunt faine de luat la pachet.
Se pastreaza intr-o cutie cu capac.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 11 briose.
Sa aveti pofta!