- 1 pui
- busuioc uscat
- patrunjel uscat
- sare
- piper
- boia de ardei
- 5 catei de usturoi
- 2 fire de ceapa verde
- 1 rosie decojita
- 2 linguri ulei
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 canita mica de vin
- 1 lingura unt
Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el.
Curatam usturoiul si il pisam.
Ceapa verde o taiem bucatele .
Intr-un bol amestecam: uleiul, sare, piper, boia de ardei, busuioc, patrunjel, usturoiul pisat, zeama de lamaie, frunzele de ceapa verde taiate si vinul.
Le amestecam bine de tot, apoi punem puiul si il tavalim pe toate partile prin acest bait.
Il lasam acolo 1-2 ore, timp im care il mai intoarcem.
Luam o sticla, din sticla si o umplem pe 3 sferturi cu apa.
Infingem puiul in sticla.
Asezam sticla intr-o tava, iar in tava punem putina apa.
Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra.
Dam puiul in coptorul incins.
Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stropim puiul cu bait ce ramane in bol.
Intr-o ora si jumatate, maxim 2 ore puiul este gata, depinde cat de mare este.
Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura, o salata sau orice alta garnitura.
Pofta buna!!!