Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 oua,
- 5 linguri indulcitor (dulcisor am folosit) (sau 5 linguri zahar)
- 40 ml ulei
- 50 ml lapte
- 8 linguri faina
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
- 2 galbenusuri
- 4 linguri indulcitor (sau 4 linguri zahar)
- 200 ml suc proaspat de portocale
- 20 gr amidon
- 40 gr unt
- coaja rasa de la o portocala mare
- 450 ml lapte
- 6 linguri indulcitor (sau 6 linguri zahar)
- 4 linguri si jumatate amidon
- 100 gr unt 80% grasime
- 100 gr ciocolata cu indulcitor 70% cacao (sau cu zahar)
- 2 lingurite vanilie
Mod de preparare:
Blatul:
Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma.
Incorporati galbenusurile, apoi uleiul, laptele, vanilia si la final faina cernuta si praful de copt, pe care le incorporati cu ajutorul unei palete.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 28/22 cm, turnati compozitia o nivelati.
O bagati in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 20-25 de minute.
Cand este gata, lasati blatul sa se raceasca, apoi il taiati in doua foi.
Orange curd:
Amestecati intr-un vas de inox galbenusurile cu indulcitorul, sucul de portocale si amidonul.
Puneti pe baie de aburi, amestecati continuu pana se ingroasa crema.
O luati de pe foc, adaugati untul, coaja de portocale, amestecati.
O acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Crema de ciocolata:
Intr-o cratita puneti laptele, indulcitorul, amidonul, transferati pe foc.
Amestecati continuu pana se ingroasa.
Luati crema de pe foc, puneti ciocolata, amestecati pana este incorporata. Acoperiti si o lasati sa se raceasca.
Crema rece o mixati cu untul de la temperatura camerei si vanilia.
Asezati o foaie de blat, intr-un inel detasabil sau in tava in care ati copt blatul.
O ungeti cu jumatate din crema de portocale, apoi puneti jumatate din crema de ciocolata si o nivelati. Puneti a doua foaie, restul de crema de portocale si cea de ciocolata.
O dati la rece 2-3 ore.
O decorati cu arahide maruntite.
Decoratiuniunile de ciocolata le-am obtinut topind niste ciocolata alba, am pus pe folie transfer si am dat la rece.