- 1 varza verde
- 400-500 gr costita afumata dezosata
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 ardei kapia
- patrunjel verde
- marar verde
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 3 linguri ulei
Varza o spalam bine si o tocam fidelute.
Ceapa o curatam, o spalam si o maruntim.
Morcovul il decojim, il spalam si il taiem cubulete.
Ardeiului kapia ii scoatem cotorul si semintele, il spalam si il taiem cuburi.
Costita o taiem felii potrivite.
Intr-o oala punem putin ulei la incins, adaugam costita si o rumenim pe ambele parti.
Adaugam ceapa, morcovul si ardeiul peste costita, le inabusim putin.
Punem si varza, turnam o cana de apa fierbinte.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Mararul si patrunjelul, le indepartam cozile, le spalam si le tocam marunt.
Dupa ce varza a fiert mai bine de jumatate, adaugam verdeata.
Mai lasam sa fiarba cam 10 minute, condimentam cu sare, piper, cimbrul uscat si pasta de tomate. Daca zeama a scazut prea mult, mai adaugam putina apa fierbinte.
Amestecam bine toate si introducem oala in cuptorul incins 10-15 minute, dar neacoperita.
Daca oala nu merge pusa in cuptor, atunci rasturnati varza intr-o tava.
Cand este gata, o scoatem si servim.
Pofta buna!!!