marți, 7 februarie 2012

Castraveti murati

Ingrediente:
  • 4 kg castraveti micuti
  • 5 linguri sare mare
  • 2 morcovi
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ardei iute mic
  • flori de marar
  • stejar frunze
  • 1 radacina hrean
  • frunze de telina 
  • frunze de visin
Mod de preparare:
Castravetii se spala foarte bine.
Se aseaza intr-un borcan de 5 kg (sau puteti sa ii puneti in borcanele mici).
Morcovii ii curatam, ii taiem rondele, la fel taiem si ardeiul iute.
Curatam usuroiul, il taiem feliute, hreanul curatat il taiem fasii lunguiete.
Intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare.
Se pun pe foc si lasam pana da cateva clocote.
Peste castraveti punem feliile de usturoi, morcov, hrean si ardeiul iute. Apoi asezam frunze de telina, visin, stejar si florile de marar, toate spalate bine inainte. 
Aveti grija cat ardei iute puneti, sa nu iese prea picanti.
Punem o lama de cutit sub borcan, turnam zeama fierbinte si infiletam capacul la borcan.
Il lasam pana a doua zi in bucatarie, sa se raceasca.
A doua zi il ducem la rece.
Din cand in cand, mai zgataim borcanul.
Vor fi minunati la iarna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu