Ingrediente:
Pentru piure:
- 4 cartofi mari
- sare
- piper
- lapte cald
- 1 lingura unt
Pentru umplutura de pui:
- 700 gr pulpe de pui dezosate
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 5 ardei copti (eu am avut kapia si galbeni)
- 1 rosie mare de gradina
- 200 gr smantanan de gatit 20% grasime
- 1 lingura plina parmezan ras
- sare
- piper
- 1 lingura legume uscate
- curcuma pudra
- 2 linguri ulei de masline
- 4 crengute patrunjel verde
Mod de preparare:
Piureul:
Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert cu putina sare, pana sunt bine patrunsi.
Cand sunt gata, ii scurgeti de apa.
Adaugati unt, sare, piper si cate putin lapte cald, pana obtineti un piure cremos.
Cat timp fierb cartofii, pregatiti umplutura:
Pulpele de pui spalate, le stergeti cu un servetel, le taiati bucati pe lung.
Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul decojit il taiati rondele.
Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati bucatile de pui.
Presarati sare, piper, legumele uscate si putina pudra de curcuma.
Sotati 3-4 minute carnea, adaugati ceapa, morcovul si mai sotati putin.
Adaugati o cana cu apa, acoperiti si lasati sa fiarba pana carnea si morcovul sunt bine patrunse.
Rosia o curatati de pielita si o taiati cubulete.
Ardeii copti ii curatati de cotoare, seminte si ii faceti fasii.
Cand carnea este bine patrunsa, adaugati rosia si ardeii copti. Daca nu prea mai este zeama in oala, mai adaugati putina apa fierbinte.
Lasati sa fiarba vreo 5 minute dati focul la mic, adaugati smantana si parmezanul.
Amestecati bine si lasati sa mai dea cateva clocote. Dati cratita deoparte.
Intr-o tava potrivita (sau un vas de ceramica), rasturnati umplutura de pui.
Tocati patrunjelul verde, il presarati deasupra.
Peste puneti piureul cald si il nivelati.
Introduceti placinta in cuptorul incins, la 190 de grade, 30-35 de minute, pana se rumeneste usor.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si serviti, fie simpla, fie cu o muratura!
Sa aveti pofta!