Ingrediente:
- 3 cepe
- 1 morvov
- 1 ardei rosu
- 1 cutie ciuperci
- 2 cutii linte rosie
- 2 linguri parmezan de post sau alta branza vegana (parmezan normal daca nu o vreti de post)
- 1/2 cana suc de rosii
- 2 linguri sos de gogosari
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbru uscat
- 2 linguri ulei de masline
Pentru piure:
- 7 cartofi potriviti
- 50 gr unt vegan (sau normal)
- sare
- 2 linguri parmezan vegan (sau normal)
- putina apa in care au fiert cartofii
Mod de preparare:
Ceapa curatata o tocati marunt.
Morcovul il decojiti, il taiati cubulete.
Ardeiul rosu, il curatati de cotor si seminte, il taiati cuburi.
Ciupercile le spalati, le scurgeti bine si le tocati, nu foarte marunt.
Incingeti uleiul intr-o cratita, adaugati ceapa, morcovul si ardeiul.
Le inabusiti 2-3 minute, adaugati si ciupercile.
Amestecati, puneti sucul de rosii, sosul de gogosari si lintea scursa de zeama.
Turnati o cana cu apa calda, condimentati cu sare, piper, boia dulce si putin cimbru uscat.
Acoperiti cu un capac, lasati sa scada la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Cand a scazut lichidul, dati cratita deoparte, incorporati si parmezanul vegan.
Piureul:
Curatati cartofii, ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
Cand sunt patrunsi, scurgeti cartofii, (pastrati putina zeama).
Adaugati untul vegan, parmezanul vegan si pisati cartofii.
Puneti cate putin din zeama pastrata, pana obtineti consistenta dorita la piure.
Mai adaugati sare daca este nevoie.
Intr-un vas de ceramica rasturnati umplutura.
Puneti cu lingura piure, din loc in loc.
Il intindeti usor, apoi cu o furculita faceti un model.
Dati placinta in cuptorul incins, la 180 de grade, 25-30 de minute, pana se rumeneste putin.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca putin si serviti.
Merge de minune cu niste muraturi, o salata verde sau salata de sfecla!
Pofta buna!