joi, 1 mai 2014

Ciulama de hribi

Eu nu sunt o fata a hribilor, sincera sa fiu prefer ghebele chiar daca nu sunt la fel de carnoase, insa prietenul meu a zis ca asa ar manca o ciulama de hribi. Stiind ca am in congelator 2-3 pungute, am scos un la dezghetat si i-am zis ca o sa ii fac pofta. A savurat-o cu o mamaligura calda si numai asta auzeam cand manca: "Mmmm cat de buna...dar ce buna..."

Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 punguta hribi congelati (cam 600 gr au avut)
  • 5-6 linguri cu varf smantana de tara
  • 1 lingura rasa faina (nu este obligatorie)
  • sare
  • piper
  • 5 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua.
Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usturoiul, 4-5 linguri de apa si le inabusim.
Hribii dezghetati si bine scursi, ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa.

Turnam o canita de apa, condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine. Daca vi se pare ca ceapa nu este bine facuta mai stropiti cu putina apa calda.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina iar cand ciupercile sunt scazute adaugam amestecul de smantana.
Invartim bine sa nu se prinda de tigaie, dam focul la mai mic si mai dam 4-5 clocote.
Tragem ciulamaua de pe foc, spalam mararul verde, il tocam si il presaram peste.

Amestecam si acoperim 5 minute sa isi ia din aroma mararului.
Pofta buna!