Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 punguta hribi congelati (cam 600 gr au avut)
- 5-6 linguri cu varf smantana de tara
- 1 lingura rasa faina (nu este obligatorie)
- sare
- piper
- 5 crengute marar verde
- 2 linguri ulei
Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua.
Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usturoiul, 4-5 linguri de apa si le inabusim.
Hribii dezghetati si bine scursi, ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa.
Turnam o canita de apa, condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine. Daca vi se pare ca ceapa nu este bine facuta mai stropiti cu putina apa calda.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina iar cand ciupercile sunt scazute adaugam amestecul de smantana.
Invartim bine sa nu se prinda de tigaie, dam focul la mai mic si mai dam 4-5 clocote.
Tragem ciulamaua de pe foc, spalam mararul verde, il tocam si il presaram peste.
Amestecam si acoperim 5 minute sa isi ia din aroma mararului.
Pofta buna!