Ingrediente:
- 500 gr ciuperci proaspete mai mari
- 250 gr ricotta
- 1 ceapa verde
- 2-3 crengute marar verde
- sare
- piper
- 1 lingura parmezan ras
- 120 gr bacon taiat fasii
Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt.
Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras, sare si piper.
Adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta.
Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam ciupercile.
In interiorul fiecarei ciuperci punem cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza.
Ciupercile umplute le invelim in cate o felie de bacon.
Punem si coditele de la ciuperci in tava.
Le acoperim cu staniol, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20-25 de minute.
Scoatem staniolul dupa acest timp, le mai lasam pana se rumeneste usor baconul.
Se scot din cuptor ciupercile cand sunt gata, le lasam putin sa se racoreasca apoi sunt numai bune de servit.
Pofta buna!