miercuri, 16 ianuarie 2013

Fursecuri cu nuca macinata si cocos

Sunt niste fursecuri usor crocante, aromate de la coaja de portocala, gustoase, langa o cana de ceai au fost perfecte.Tinute intr-o cutie metalica 1-2 zile, ele devin fragede.Sper sa va placa!

Ingrediente:
  • 100 gr untura
  • 5 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 6 linguri iaurt
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • faina
  • nuca macinata
  • nuca de cocos
  • 4-5 linguri lapte
  • 1 lingurita rasa de miere
Mod de preparare:
Mixam oul cu zaharul spuma, apoi punem untura, smantana si le incorporam bine.
Adaugam iaurtul, praful de copt, coaja rasa de portocala si esenta de rom.
Cernem niste faina si incepem sa punem cate putin in compozitia de mai sus.
Framantam cu mana, iar cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai adaugam faina.
Lasam aluatul 10 minute la odihnit apoi ne apucam de fursecuri.
Rupem cate o bucata de aluat, o intindem cu sucitorul cat sa fie putin grosuta, apoi cu ajutorul formelor de fursecuri ne apucam si decupam .Procedam asa pana terminam tot aluatul.
Le asezam intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt.
Laptele il amestecam cu mierea, cu un penson ungem fursecurile, iar desupra presaram cocos, iar pe altele nuca macinata.

Introducem tava in cuptorul incins, temperatura sa fie potrivita.
Cand au devenit putin aurii scoatem fursecurile si le lasam sa se raceasca.
Le pastram intr-o cutie metalica (sau de care aveti voi) si cand simtiti nevoia serviti, fie simple, fie langa cafeluta de dimineata, lapticul copiilor vostri sau ceaiul de la ora 5.
Sa aveti pofta dragilor!


Varza murata calita

Buna, buna este eu asa zic.Chiar aseara in timp ce o preparam imi zicea mama ca atunci cand era la bunica acasa mancau des..O pregateau pe plita, in ceaun, apoi faceau repede si o mamaliga, se asezau la masa si mancau pana nu mai ramanea nimic.Si acum ne place, dar sincer facem mai rar..Astazi fiind post am zis ca merge cate o portie de varza calita.

Ingrediente:
  • 1 varza murata
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 linguri pasta de gogosari
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare: 
Varza murata o spalam sub jetul de apa rece si daca e foarte sarata, o taiem pe jumatate si o lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute.
O punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa si o tocam.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute.
Punem si varza, pasta de gogosari si amestecam bine.
Picuram apa din cand in cand si o pregatim la foc putin mai mare.
Cand este aproape gata punem putin piper si boiaua de ardei dulce.
Lasam sa scada toata zeama, iar la final o rumenim putin pe ambele parti.
Se serveste alaturi de un ardei iute murat si normal puteti pregati si o mamaliguta putin mai moale.
Simplu de preparat nu?
Sa aveti pofta!