Ingrediente:
- 100 gr untura
- 5 linguri de smantana
- 1 ou
- 6 linguri iaurt
- 80 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- coaja rasa de portocala
- faina
- nuca macinata
- nuca de cocos
- 4-5 linguri lapte
- 1 lingurita rasa de miere
Mixam oul cu zaharul spuma, apoi punem untura, smantana si le incorporam bine.
Adaugam iaurtul, praful de copt, coaja rasa de portocala si esenta de rom.
Cernem niste faina si incepem sa punem cate putin in compozitia de mai sus.
Framantam cu mana, iar cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai adaugam faina.
Lasam aluatul 10 minute la odihnit apoi ne apucam de fursecuri.
Rupem cate o bucata de aluat, o intindem cu sucitorul cat sa fie putin grosuta, apoi cu ajutorul formelor de fursecuri ne apucam si decupam .Procedam asa pana terminam tot aluatul.
Le asezam intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt.
Laptele il amestecam cu mierea, cu un penson ungem fursecurile, iar desupra presaram cocos, iar pe altele nuca macinata.
Introducem tava in cuptorul incins, temperatura sa fie potrivita.
Cand au devenit putin aurii scoatem fursecurile si le lasam sa se raceasca.
Le pastram intr-o cutie metalica (sau de care aveti voi) si cand simtiti nevoia serviti, fie simple, fie langa cafeluta de dimineata, lapticul copiilor vostri sau ceaiul de la ora 5.
Sa aveti pofta dragilor!