Ingrediente:
- 2 cutii de naut, de 400 gr fiecare (eu am folosit de la Sun Food)
- 2 cepe mici
- 1 borcan mic de ciuperci taiate (tot de la Sun Food)
- 1 catel de usturoi
- 5-6 linguri ulei
- 1 lingurita rasa marar uscat
- 1 lingurita rasa busuioc uscat
- 3 linguri pasata de rosii
- sare
- piper
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata.
Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam.
Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, punem jumatate din ceapa tocata, ciupercile si le innabusim 3-4 minute.
Adaugam jumatate de cana cu apa, sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit.
Spre final incorporam pasata de rosii si mai lasam 1 minut pe foc.
Incingem restul de ulei in alta tigaie, punem ceapa ramasa, dam focul la mic si o lasam sa se innabuseasca putin. Cand este gata, o tragem de pe foc si o lasam la racorit.
Nautul il punem intr-un blender cu ceapa innabusita, usturoiul curatat, putina sare, piper, mararul uscat, putina zeama de la naut si le facem ca o pasta.
Asezam nautul pe un platou, deasupra ciupercile si servim.
Pofta buna!