luni, 26 februarie 2024

Mancare cu pui, ardei copti si smantana

 
Vreti o mancare buna, buna, buna, de mai cer ai vostri inca o portie? Incercati-o pe aceasta, ca este senzationala. Intotdeauna am crezut si cred ca ceva simplu este si foarte bun. Aceasta mancare cu pui, ardei copti si smantana pe mine ma cucereste de cate ori o mananc, de parca as fi incercat ceva nou. Imi place mult de tot si cand ma gandesc la o mancare cu care vreau sa ma rasfat, aceasta este pe lista mea de placeri. Sa nu mai spun ca, atunci cand o pregatesc, fac repede si 2-3 turte ca sa le servim langa. Iarna puteti folosi ardei congelati, la borcan, nu este nici un fel de problema. 

Ingrediente:

  • 800 gr pulpe de pui dezosate
  • 2 cepe mari
  • 1 kg ardei kapia
  • 300 ml smantana 15% grasime (puteti folosi si o smantana de 30% grasime sau chiar mai grasa)
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura legume uscate
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi (optional)
Mod de preparare:
Puneti ardeii kapia la copt pe o tabla pe aragaz.
Dupa ce i-ati copt bine pe toate partile, ii asezati intr-o oala, ii presarati cu sare si ii acoperiti.
Dupa jumatate de ora ii puteti curata de pielite, cotoare si seminte.
Ii rupeti fasii. 
Spalati pulpele de pui si le stergeti cu niste servetele.
Le taiati fasii pe lung, nu foarte subtiri.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Intr-o tigaie incingeti uleiul.
Adaugati ceapa, carnea, sotati totul 4-5 minute.

Adaugati o cana cu apa calda, presarati sare, piper si amestecul de legume uscate.
Acoperiti, lasati sa fiarba la foc mic, pana scade lichidul cam pe jumatate.
Acum puneti si ardeii copti.

Mai fierbeti cam 5 minute, apoi dati focul la mic si incorporati smantana.
Amestecati totul si mai lasati pe foc 3-4 minute, invartind din cand in cand.
La final, puneti usturoiul curatat si taiat felii.

Dati cratita deoparte, acoperiti si dupa 10 minute este gata de servit.
Puteti presara verdeata deasupra, cum doriti!
Pofta buna!