luni, 25 februarie 2013

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure



Aveam niste albusuri prin congelator si am zis sa le folosesc ca sa mai fac ordine pe acolo. Cum am vazut la Vladimir rulada cu blat din albusuri si mi-a placut cum arata, am zis sa incerc si eu. A iesit ceva bun, fin si aromat.Multumesc pentru reteta de blat Vladimir!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 6 albusuri 
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 5 linguri branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • fructe de padure
  • ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Adaugam treptat zaharul si pe cel cu pastai de vanilie.
La final adaugam faina, grisul in ploaie si mixam usor.
Tapetam o tava mai mare cu hartei de copt (eu mi-am achizitionat recent de la Lidl o foita cu strat antiaderent ce poate fi folosita in loc de hartie de copt).
Turnam compozitia in tava, o nivelam si o introducem in cuptorul incins.
Lasam cam 20 de minute blatul la copt, il scoatem cand este gata din cuptor si il desprindem de pe foaie.
Il rulam usor apoi il infasuram intr-un prosop de bucatarie umed sau in foaia pe care a fost copt (eu am ales varianta a 2 a.) si il lasam sa se raceasca.


Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, branza si le mixam bine.
Adaugam treptat zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.

Dupa ce blatul s-a racit, il deasfacem cu grija sa nu se rupa.
Punem peste el crema, pe care o intindem uniform cu o paleta de silicon, iar deasupra asezam din loc in loc fructe de padure.


Rulam cat mai strans si invelim desertul intr-o folie alimentara.
Dam la frigider putin, apoi putem felia si servi.
Deasupra turnam putina ciocolata topita.
Un desert usor de preparat dar foarte bun!