Ingrediente:
- 3 cutii de ciuperci taiate de 400 gr (sau 1 kg ciuperci proaspete)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 2 linguri sos de kapia cu gogosari
- 100 gr masline negre fara samburi
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingura amestec de legume uscate
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita oregano uscat
Mod de preparare:
Ciupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs..
Ceapa curatata o tocati marunt.
Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele.
Ardeiul rosu, curatat de cotor si seminte, il taiati fasii.
Intr-o cratita puneti uleiul la incins.
Adaugati ceapa, morcovul si le sotati 2 minute, apoi puneti ciupercile si mai sotati 2 minute.
Puneti si ardeiul rosu, amestecati bine, apoi presarati sare, piper, boia, foile de dafin si amestecul de legume uscate.
Turnati apa calda, cat sa acoperiti ciupercile.
Puneti un capac si fierbeti la foc potrivit 25-30 de minute.
Dupa acest timp, adaugati sosul de kapia si maslinele.
Mai fierbeti circa 10 minute sau pana este scazut lichidul atat cat va doriti.
La final incorporati pasta de tomate si oregano uscat. Gustati sa vedeti daca mai trebuie sare.
Mai lasati pe foc circa 2 minute.
O puteti servi simpla sau presarati verdeata deasupra, marar sau patrunjel, dupa plac.
Pofta buna!