sâmbătă, 18 iulie 2020

Paste cu hribi si sos alb

Sotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am gasit hribi in piata si am pus cateva pungute la congelator. Cu aceasta ocazie am zis sa pregatesc si ceva bun cu ei. Eu aveam in plan niste paste cu sos de rosii, insa am ajuns la aceasta varianta, cu sos alb pana la urma. Am folosit smantana vegetala, pentru ca le-am pregatit de post, dar puteti folosi smantana de gatit, voi alegeti. Oricum este o reteta simpla si grozava!

Ingrediente:
  • 200 gr penne (sau alte paste)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr hribi curatati si opariti (puteti folosi si cruzi)
  • 1/2 pahar vin alb
  • 250 ml smantana de soia (sau smantana de gatit, daca nu doriti sa fie reteta de post)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 2-3 frunze busuioc verde
  • sare
  • piper
  • dulceata de ardei iuti pentru servit
Mod de preparare:
Inr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc.
Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand.
Intre timp pregatiti sosul.
Hribii ii taiati bucati mai mari.
Ceapa curatata o tocati marunt, curatati si usturoiul.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul intreg.
Le innabusiti 1-2 minute, apoi adaugati si hribii.
Amestecati, puneti cam jumatate de cana cu apa.
Presarati sare si piper, lasati sa fiarba la foc potrivit, pana scade tot lichidul. Scoateti usturoiul.
Turnati vinul alb, iar dupa 2 minute adaugati si smantana vegetala.
Amestecti bine, lasati sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul.
Scurgeti de apa pastele fierte, le rasturnati peste sos.
Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute.
Patrunjelul si busuiocul verde le tocati marunt, le adaugati peste paste si amestecati totul.
Merg foarte bine sa fie servite cu putina dulceata de ardei iuti.
Pofa buna!