Ingrediente:
Pentru aluat:
- 70 gr unt moale
- 100 gr sana
- 220 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- sare
Pentru umplutura:
- 3 ardei kapia mari copti
- 600 gr urda
- 100 gr crema de branza
- 4 oua
- 4 carnati sticks
- 50 gr parmezan ras
- sare
- piper
- 1/2 legatura marar verde
- susan
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol mixati untul cu sana si putina sare.
Incorporati faina, praful de copt si framantati pana obtineti un aluat omogen.
Tapetati o tava de 26/20 cm cu hartie de copt.
Intindeti foaia de aluat, o asezati in tava.
O intepati cu furculita, o dati la rece pana pregatiti umplutura.
Umplutura:
Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cubulete.
Carnatii sticks ii taiati marunt.
Mararul verde il tocati marunt.
Intr-un bol mixati ouale cu crema de branza, putina sare si piper.
Adaugati urda faramitata, mixati bine.
Incorporati mararul verde, carnatii sticks, ardeii kapia, amestecati usor cu o paleta.
Scoateti tava cu foaia de aluat din frigider.
Rasturnati umplutura si o nivelati.
Taiati surplusul de aluat de pe margini.
Deasupra presarati parmezanul ras si putin susan.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, pana este frumos rumenita.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti taia si servi.
Pofta buna!