Ingrediente:
- 200 gr unt
- 120 gr zahar pudra
- 1 galbenus + 1 ou
- 140 gr nuca macinata
- 360 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- zahar pudra pentru tavalit
Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta.
Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana.
Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si pe care sa il modelam usor.
Il infasuram in folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt.
Scoatem aluatul, rupem bucatele si formam cornulete (eu le-am dat o forma de potcoava).
Le asezam in tava si le introducem in cuptorul incins.
Le lasam acolo cat sa prinda o usoara culoare aurie.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin ( nu de tot) apoi le tavalim prin zahar pudra.
Sunt fragede si nu te mai saturi de ele!
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie