duminică, 18 ianuarie 2015

Porumbei umpluti cu ciuperci, la cuptor

Nu am mai gatit niciodata pana acum, nu au mai trecut prin mainile mele, dar daca i-am primit am zis sa fac ceva bun din ei. Eu am zis din start ca nu mananc, cu mare greu i-am pregatit pentru ca mi-a fost tare mila, dar a iesit ceva bun, asa zice sotul, pentru ca doar el i-a consumat. Este adevarat, carnita nu prea au, doar putin piept, dar a fost ceva nou in bucataria mea.

Ingrediente:

  • 2 porumbei
  • 100 gr ciuperci (Sun Food)
  • 100 gr rosii decojite (Sun Food)
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 fasii ardei rosu
  • 2 crengute marar verde
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • un cub de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • cateva rosii cherry
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita de vin rosu
Mod de preparare:
Parlim putin porumbeii pe flacara aragazului si ii spalam bine.
Curatam ceapa o tocam, spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite.
Rosiile le maruntim, ardeiul rosu il taiem cubulete.
Incingem uleiul intr-o tigaie, innabusim ceapa si ciupercile 2-3 minute.
Adaugam ardeiul rosu, rosiile, presaram sare, piper si 1/2 de cana cu apa.
Lasam sa scada la foc potrivit, iar la final aromatizam cu busuioc uscat.
Tragem umplutura de pe foc, lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi adaugam mararul verde tocat marunt si cascavalul ras.

Luam cu o lingurita din compozitie si umplem porumbeii. Eu am mai prins cu scobitori pulpitele ca erau putin desfacute.
Intr-un bol mic amestecam untul, sare, piper, boiaua de ardei, usturoiul curatat si pisat.
Amestecam bine si cu el ungem porumbeii pe toate partile.
Vinul il amestecam cu o canita de apa, turnam intr-un vas ceramic, asezam porumbeii iar printre ei dam drumul la cateva rosii cherry.

Acoperim vasul, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 35 de minute.
Luam capacul si ii mai lasam asa pana se rumenesc frumos porumbeii.

Cand sunt gata ii scoatem si servim.
Sa aveti pofta!