marți, 21 august 2018

Tarta cu piersici si bezea

Cum gasesc niste fructe aromate si dulci, cum fac o prajiturica, pentru ca prajiturile cu fructe sunt placerea mea. Aveam adunate si cateva albusuri in congelator, deci aceasta tarta a venit la fix! Am completat cu putin miez de nuca si a iesit o bunatate!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 130 gr iaurt
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 330 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 3-4 piersici coapte
  • miez de nuca
  • vanilie
Pentru bezea:
  • 6 linguri zahar
  • 5-6 albusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Aluatul:
Amestecati oul cu untul si iaurtul.
Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea.
Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios.


Il inveliti in folie alimentara si il dati 30 de minute la frigider.
Il scoateti dupa acest timp, intindeti o foaie mai grosuta si o asezati intr-o tava de tarta, eu am folosit o tava dreptunghiulara.
O apasati bine cu degetele si pe margini, surplusul il indepartati cu un cutit.
Piersicile le spalati bine, le stergeti, scoateti samburii si le taiati felii mai groase.
Asezati feliile de piersici una langa alta peste aluat, le stropiti cu vanilie si presarati bucati de miez de nuca.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, pana aluatul prinde o culoare usor aurie.
Bezeaua:
Bateti albusurrile spuma.
Adaugati treptat zaharul, mixati bine pana se topeste si obtineti o bezea teapana.
La final incorporati zeama de lamaie.

Dupa ce tarta a stat la cuptor, o scoateti, asezati bezeaua si o modelati cu o lingura.
O introduceti iar in cuptor, setati temperatura la 200 grade si lasati tarta pana ce bezeaua se rumeneste.

Daca aveti functia grill la cuptor, setati functia grill si in circa 5 minute bezeaua este rumenita.
Cand este gata, scoateti tarta din cuptor si o lasati sa se racoreasca.
O portionati si serviti fie simpla, fie cu un sirop sau un sos de fructe de padure.
Pofta buna!