Ingrediente:
- 1 pulpa de curcan
- 2 bucati usturoi verde
- 3 bucati ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 1 foaie de dafin
- 1 cana vin
- 2-3 linguri ulei
Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati.
Ceapa si usturoiul verde le spalam bine si le taiem rondele.
Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam.
Intr-un bolisor punem vinul, uleiul, sare, piper ,boia de ardei, verdeata tocata, usturoiul pisat, patrunjelul uscat si foaia de dafin rupta bucatele mici.
Toate acestea le omogenizam bine si punem bucatile de carne in acest bait.
Le amestecam, coperim vasul si il dam cateva ore sa stea asa la frigider.
Dupa ce a stat suficient in frigider sa ia toate aromele, punem carnea cu tot cu amestecul de condimente intr-o tava.
Dam tava in cuptorul incins, chiar putem sa o acoperim la inceput cu staniol.
O lasam la foc potrivit si nu prea iute pentru a nu iesi uscata.
Ne mai uitam la ea din cand in cand si o mai stropim cu zeama din tava.
Cand este gata o scoatem din cuptor, o acoperim pentru a sta frageda .
Pofta buna!