Ingrediente:
Pentru aluat:
- 80 gr unt rece
- 100 ml apa rece
- 220 gr faina
- sare
Pentru umplutura:
- 1 ceapa
- 300 gr amestec legume mexican
- 1 cutie fasole rosie
- 1/2 cana suc de rosii de casa
- 2 linguri sos dulce-picant
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- oregano uscat
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ou
- 200 gr cascaval
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi.
Adaugati faina, putina sare si framantati cu mana.
Turnati apa, amestecati pana obtineti un aluat omogen. Daca mai este nevoie de o lingura de faina, adaugati, la mine nu a mai fost cazul.
Inveliti aluatul, il dati la rece pana pregatiti umplutura.
Umplutura:
Curatati ceapa, o tocati marunt.
Fasolea o scurgeti, o treceti pe sub un jet de apa rece, o rasturnati intr-o sita.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa si amestecul de legume mexican.
Le sotati 2 minute, turnati jumatate de cana cu apa calda.
Presarati sare, piper, boia dulce si oregano uscat.
Dupa ce da 3-4 clocote, adaugati si fasolea.
Cand este scazut lichidul, puneti sucul de rosii si sosul dulce picant.
Mai lasati pe foc 2-3 minute, apoi dati deoparte.
Lasati 5 minute sa se racoreasca.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Peste amestecul de legume puneti oul si o mana din cascavalul ras, amestecati bine.
Scoateti aluatul de la frigider, intindeti o foaie.
O asezati intr-o tava de 20/30 cm, o intepati cu furculita.
Turnati amestecul de legume, il nivelati.
Deasupra presarati restul de cascaval ras.
Indreptati marginile aluatului cu un cutit.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste deasupra si este coapta.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca.
O portionati, o asezati intr-o caserola acoperita si o pastrati la rece, ce mai ramane din ea.
Pofta buna!