Ingrediente:
- 200 ml apa minerala
- 75 ml ulei
- 140 gr indulcitor gold (140 gr zahar brun sau alb)
- 2 linguri cacao
- 370 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita cu varf scortisoara macinata
- 2 lingurite esenta de rom
- 100-120 gr miez de nuca
- crema de ciocolata veganella (sau alta crema de ciocolata de post)
Ingrediente:
Puneti miezul de nuca in blender, il maruntiti atat cat sa fie bucatele micute si nu macinat de tot.
Intr-un bol turnati apa minerala, indulcitorul si un praf de sare.
Amestecati cu o paleta pana indulcitorul este complet dizolvat.
Incorporati uleiul, apoi scortisoara si esenta de rom.
Cerneti intr-un vas faina cu cacaoa si praful de copt.
Incepeti si le incoporati in lichidele din bol, treptat.
Amestecati cu paleta cat puteti, apoi framantati cu mana.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen, nelipicios, dar usor de lucrat.
Tapetati o tava mare cu hartie de copt.
Nuca maruntita o puneti pe o farfurie.
Rupeti bucati de aluat, formati bile si le tavaliti prin nuca.
Le asezati in tava cu distanta intre ele, iar cand le terminati pe toate, le faceti in mijloc o gaura, fie cu degetul, fie cu dosul unui paharel mic. Vedeti ce va este mai la indemana.
Introduceti fursecurile in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20 de minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca.
Crema de ciocolata de post, de la temperatura camerei, o puneti in gaurile fursecurilor, fie cu o lingurita, fie cu un pos.
Le asezati intr-o caserola cu capac, dar sa nu fie suprapuse, le acoperiti cu capacul si le pastrati intr-un loc racoros.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 31 de fursecuri. Daca le faceti mai mici, le lasati mai putin timp in cuptor, altfel se vor usca prea tare.
Pofta buna!