Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 oua
- 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
- 50 ml ulei
- 100 ml lapte
- 70 gr fistic curatat
- 5-6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita vanilie
Pentru crema de fistic:
- 250 gr mascarpone
- 100 ml frisca neindulcita
- 3-4 linguri indulcitor pudra (sau 3-4 linguri zahar pudra)
- 100 gr pasta de fistic ( a mea a fost putin indulcita)
- 1 lingurita vanilie
Mod de preparare:
Aluatul:
Macinati fisticul in robot.
Separati ouale.
Peste galbenusuri adaugati inducitorul si mixati pana isi dubleaza volumul.
Amestecati uleiul cu laptele, vanilia si praful de copt, le adaugati peste galbenusuri si amestecati usor.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
In bolul cu galbenusuri puneti fisticul maruntit, jumatate din bezea si faina cernuta.
Amestecati cat mai usor cu o paleta de silion.
Incorporati si restul de bezea.
Pregatiti forma de faguri (eu folosesc o forma electrica pentru wafe).
O bagati in priza, o ungeti cu un penson cu putin ulei si o lasati sa se incinga.
Puneti cate o lingurita de compozitie, inchideti capacul si ii lasati sa se coaca.
La mine se coceau destul de repede, primele doua au iesit mai rumenite, apoi mi-am dat seama cam cat trebuie sa ii las.
Mai ungeti forma cu ulei din cand in cand, daca mai este nevoie.
Fagurii copti ii puneti intr-un bol, ii lasati sa se raceasca.
Crema de fistic:
Intr-un bol puneti frisca rece, mascarponele rece si indulcitorul pudra.
Mixati la viteza medie, pana obtineti o crema spumoasa.
Adaugati pasta de fistic, vanilia si mixati pana sunt incorporate.
Luati cate un fagure, puneti o lingurita plina de crema pe mijloc, deasupra veniti cu un alt fagure si apasati.
Procedati astfel pana terminati toti fagurii.
Ii puteti umple cu un pos, daca vi se pare greu cu lingurita.
Ii pastrati acoperiti, la rece.
Sunt o incantare! Pofta buna!