Ingrediente:
- 2 kg rosii de gradina
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei mari de usturoi
- sare
- piper
- oregano uscat
- busuioc uscat
- cimbru uscat
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Puneti intr-o oala niste apa, o transferati pe foc.
Cand apa clocoteste, adaugati rosiile spalate si le lasati 2-3 minute.
Inghideti aragazul, scoateti rosiile intr-o sita si le lasati sa se racoreasca, pana le puteti tine intre maini.
Le curatati de pielita, cotor, le puneti in robot.
Dati drumul robotului pana obtineti un suc de rosii.
Intr-o cratita puneti uleiul de masline, sucul de rosii si transferati pe foc.
Il fierbeti cam 15-20 de minute, la foc potrivit.
Curatati usturoiul si il pisati.
Dupa ce a trecut acel timp de fierbere, adaugati usturoiul si condimentele pregatite.
Gustati, vedeti ce mai are nevoie.
Ierburi aromatice puneti in functie de gustul vostru, de cat de aromat va doriti sa iese sosul.
Mai fierbeti totul 5 minute.
Daca vi-l doriti foarte gros, atunci il fierbeti mai mult.
Fierbinte il puneti in borcane, le infiletati bine si le acoperiti cu o patura.
A doua zi transferati borcanele la loc racoros.
Il puteti folosi acum sau la iarna.
Mi-au iesit 5 borcanele micute, de vreo 200 sau 200 si ceva de ml.
O bunatate ce va da gust catorva preparate.